Make a Reservation

Send us a message with your desired room type, arrival date and number of nights you'd like to reserve, and we'll contact you in no time.

18-та Јуниорска Балканска математичка Олимпијада

18-та Јуниорска Балканска математичка Олимпијада

104 основци од 17 земји од Балканот, Европа и Азија, ги одмеруваат своите математички знаења на 18 -тата Јуниорска Балканска математичка Олимпијада. Основците од 6, 7 и 8 одделение решаваа оргинални задачи од 4 области, алгебра, теорија на броеви, геометрија и комбинаторика. 5-мина врвни математичари работеа на состав на 30 тина задачи кои потоа се проследуваат до жири, кое пак ги бира 4-те задачи од наведените области. 

Освоените места на Балканијадите се доста ценети во светот и се влез за студирање на сите престижни
свтески универзитети.