Отварање на Охридско лето 2013 со господарот на оперското пеење

Отварање на Охридско лето 2013 со господарот на оперското пеење

ГОСПОДАРОТ НА ОПЕРСКОТО ПЕЕЊЕ ЌЕ БЛЕСНЕ НА АНТИЧКИ
 
Свеченото отворање на 53 издание на  фестивалот Охридско лето годинава резервирано за настапот на светски познатиот баритон,
 оперската ѕвезда од Русија Дмитри Хворостовски. Маестро Хворостовски, за чиј глас светската критика вели дека „мириса на луксуз“, на 12 јули ќе го разгори фестивалскиот оган од Античкиот театар, заедно со Оркестарот и Хорот на Македонската опера и балет, под диригентска палка на Константин Орбелиан.
Од организацијата навестуваат дека и драмската програма  по многу нешта е уникатна и потполно различна од досегашните изданија на Фестивалот.

Повеќе детали за овогодинешната програма клик тука.