“Ѓомлезијада 2012”

“Ѓомлезијада 2012”

Ве покануваме  на четвртата по ред “Ѓомлезијада 2012” што ќе се одржи во СКРЕБАТНО, со намера да прерасне во традиционална  Манифестација.
“Ѓомлезијада 2012” е натпревар во правење Ѓомлезе, едно од постарите традиционални јадења на овие простори.
Истата ќе се одржи на   23 Јуни (Сабота) со почеток во 10:30 часот.

 

Организатор,

Општина Охрид
Сектор за туризам и ЛЕР